Juni: het is feest!

Vandaag 16 juni is het feest! Rob op Bali is 40 jaar geworden.

Een mooi moment om hem eens in het zonnetje te zetten; hij is immers de tweede drijvende kracht van Mooi uit Bali, naast het feit dat hij mijn oudste zoon is!

Rob woont en werkt inmiddels 7 jaar op Bali, spreekt vloeiend Bahasa, de Indonesische taal  en doet alle inkopen voor ons op zijn scootertje.

Het verkeer op Bali betekent uit je comfort zone stappen.. Het is vreselijk druk met duizenden toeterende scooters en auto’s. Schone benzine is daar totaal onbekend, dus als je gezondheid je lief is, dan draag je een mondkapje.

Onze winkeltjes liggen behoorlijk verspreid over de regio en dat betekent heel veel kilometers behendigheid, geduld en laveer technieken door het drukke verkeer. Op de hoofdweg zoals Sunset Road staat het echt 24 uur per dag vast. Daar is de spits in Nederland een peulenschil bij.

In de winkeltjes aangekomen, zoekt Rob vervolgens de kleding die ik graag in ons assortiment wil zien; hij maakt een foto die hij op de whatts app zet, ter beoordeling voor mij. Dikwijls zitten daar items tussen die ik op een kledinghanger slecht kan beoordelen en Rob is de beroerdste niet…. Dus trekt hij heel geduldig jurkjes, kaftans en tunieken aan om die vervolgens met een selfie door te sturen.

Het hoort inmiddels bijna tot de verleden tijd; we groeien rustig en gestaag en proberen nu gericht in te kopen als ik in Bali ben. Alhoewel we qua  vervoer dan nog steeds op het scootertje zijn aangewezen. En als echte Balinezen behangen met tassen, zakjes etc onze inkopen doen. Ach het is nog niets met wat de bevolking zelf op deze manier vervoerd! Hele gezinnen inclusief een maand met kippen of een trapleer inclusief de nodige spullen van de Balinese bouwmarkt. En ook de distributeurs van de winkeltjes doen dat op de scooter; complete wiebelige stellages boordenvol met bevoorrading.

Terug naar Nederland waar we volop genieten van het mooie weer en tot nu toe konden we met alle fairs buiten staan. Bijzonder was 9 juni; een rituele feestdag op Bali; Hari Raya Kuningan, waarbij alle vrouwen daar gekleed gaan in Kabaja en sarong. Mooi om dat op zo’n dag bij onze Fair bij de Boeddhaboom ook zelf te dragen en zo de verbondenheid met Bali over te brengen.

Overigens dragen de vrouwen op Bali nog een brede sjerp over de Kabaja. Onze organen voeren de afvalstoffen af en worden door hen dus als onrein beschouwd en daarom door hen afgedekt. Zelf draag ik hem op de Westerse manier en het blijft toch een heel mooi en bijzonder kledingstuk.

 We gaan in elk geval in oktober achter wat grotere maten aan. We hebben als probeersel in maart enkele stuks ingekocht en het is echt super leuk dat jullie zo enthousiast zijn.

We maken ons verder op voor een heerlijke zomer en hopen jullie natuurlijk weer op locatie te ontmoeten. En voor wie in de regio woont; je mag je bestelling ook via de mail doorgeven ipv de webshop en dan aan de deur afhalen. Dat scheelt weer verzendkosten!

En pinnen kan.

© 2017 - 2024 Mooi uit Bali | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel