Mei; de scheepsvracht is binnen!

En geheel onverwachts is hij daar dan; onze eerste echte grote scheepsvracht!

Terwijl ik heerlijk in mijn Franse moestuin aan het werk was – naast Mooi uit Bali mijn andere passie- werd ik door Post.nl gebeld of ik de vracht wilde ophalen. Ruim drie weken te vroeg..

Uitpakken is één groot feest. Natuurlijk weet ik wat erin zit, ‘k heb het tenslotte zelf ingepakt, maar als je dan daadwerkelijk al die mooie spulletjes in je handen hebt! En och wat is het veel…. Mijn huis is momenteel een groot pakhuis met enorm veel kleding, olietjes, houtsnijwerk, frangipani producten, dromenvangers, spreukdoeken etc etc.

Met daartussen nog een logeer konijn en mijn wat uit hun doen zijnde katten…Nu hard aan het werk om alles te inventariseren en een plekje in de webshop te geven. Gewoon iedere dag een klein beetje en jawel er staan alweer heel veel in.

Ook heel bijzonder om zo maar een spontane fair in de Boeddhaboom van Hellevoetsluis te mogen houden. Een ochtend vol overgave; alles stond buiten en het waaide behoorlijk hard. Gelukkig dat het vakkundige knoopwerk van één van onze klanten redding bracht.

Inmiddels is er een mooie verbinding tussen Nederland en Bali ontstaan. Eentje die alleen nog maar verder gaat uitbreiden. Ook mijn Bali kennis gaat steeds verder. Ik heb me lang verbaasd over het feit dat er werkelijk in alle kleding het label met handwas staat. Nu ben ik er eindelijk achter, dat dit komt omdat de Balinezen zelf geen wasmachines bezitten. Hand was dus en ook nog dikwijls gewoon in een beekje.

Bij Rob zijn buren zijn de rijstvelden weer opnieuw ingezaaid. Op een groot veld zijn allemaal mini tuintjes van verschillende eigenaren. Die dan na de oogst met hun handeltje op de straten en marktjes hun rijst proberen te verkopen. En ook op Bali zijn vogelverschrikkers hard nodig. Al dragen die dan oude en versleten Kabaja’s!

Terug naar Nederland dat op de plekken waar we zijn geweest vrolijk Balinees kleurt. En hebben Rossy, Ketut en Wayan, van de winkeltjes waar we kopen, alweer een kruisje in hun kalender staan. Want jawel in oktober ga ik weer terug. Het is voor Rob ondoenlijk om zelf grote hoeveelheden kleding uit te zoeken. We hebben besloten om voor het eerst naar de kuub vracht te gaan. Dus mijn nieuwe ticket is geboekt en dat betekent voor velen daar weer extra inkomsten. Zo belangrijk en zo waardenvol om daaraan mee te mogen helpen!

Onze webshop nadert momenteel de 600 producten. Een heuse mijlpaal en fijn om te zien dat jullie ons al zo kunnen vinden. En verbeter punten; geef ze ons gerust door hoor, we leren graag.

© 2017 - 2024 Mooi uit Bali | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel